امروز جمعه  ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
۱۳۹۸/۱۱/۰۹- ۱۵:۲۹ - مشاهده: ۳۵۸۴

دیدار سفیر چین با رئیس دانشکده روابط بین الملل و سخنرانی در جمع دانشجویان دانشکده

اقای چانگ خوا، سفیر جمهوری خلق چین در ایران در روز دوشنبه مورخ 1398/09/18 با آقای دکتر شیخ‌الاسلامی، رئیس دانشکده روابط بین الملل وزارت امورخارجه دیدار و در جمع دانشجویان این دانشکده سخنرانی کرد.

سفیر چین و رئیس دانشکده روابط بین الملل در دیدار دوجانبه که آقای بشیر موسوی، رئیس اداره همکاریهای علمی و بین الملل دانشکده نیز حضور داشت، زمینه‌های توسعه همکاریهای علمی و آموزشی بین دانشکده و موسسات و دانشگاههای چینی را بررسی کردند.
سفیر چین بعد از این دیدار، با حضور در جمع دانشجویان دانشکده روابط بین الملل در خصوص سیاست‌خارجی چین، روابط ایران و چین و موقعیت چین در عرصه بین‌المللی صحبت کرد. آقای چانگ خوا، روابط ایران و چین را عمیق و تاریخی توصیف کرد و افزود که برای اولین بار حدود 2000 سال پیش و در دوران سلسله‌هان، نخستین فرستاده‌ امپراتور وقت چین برای برقراری روابط میان دو کشور به ایران اعزام شد.
وی با اشاره به رویکردهای آقای شی جینگ پینگ، رئیس جمهور چین گفت: چین علی‌رغم پیشرفت و رشد چشمگیر اقتصادی هرگز به دنبال هژمونی و دیکته الگوی سیاسی و اقتصادی خویش بر دیگر کشورها نبوده است و از نقش و جایگاه سازمان ملل و رویکرد چندجانبه‌گرایی در عرصه بین المللی حمایت می‌کند.
در پایان اساتید و دانشجویان دانشکده روابط بین الملل، نقطه نظرات و سئوالات خود را در خصوص روابط دو کشور و دیگر موضوعات طرح شده در این نشست بیان داشتند.