امروز جمعه  ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
۱۴۰۰/۱۰/۲۷- ۱۱:۳۸ - مشاهده: ۲۰۹۱

گزارش تبادل مجازی دانشکده روابط بین‌الملل با دانشگاه توکای ژاپن با همکاری بنیاد صلح ساساکاوا

سه‌شنبه 30 آذر و چهارشنبه 1 دی 1400

تبادل مجازی دانشجو بین دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه با دانشگاه توکای ژاپن با همکاری بنیاد صلح ساساکاوا در روزهای سه‌شنبه 30 آذر و چهارشنبه 1 دی 1400 برگزار شد. در این تبادل که طی دو روز با عنوان «روز ایران» و «روز ژاپن» برگزار شد، 10 دانشجوی ایرانی، 10 دانشجوی ژاپنی، 2 استاد از دانشکده روابط بین‌الملل، 4 استاد از دانشگاه توکای و 3 نفر از کارشناسان بنیاد صلح ساساکاوا حضور داشتند. محورهای اصلی تبادل عبارت بودند از: حکمرانی، ژئوپلتیک، اقتصاد، جامعه و فرهنگ. این برنامه در نرم‌افزار زوم برگزار شد.

روز ایران

برنامه روز ایران در روز سه‌شنبه 30 آذر 1400 از ساعت 9:50 تا ساعت 13:45 برگزار شد. سخنرانی افتتاحیه برنامه توسط آقای اداچی، رئیس بنیاد صلح ساساکاوا؛ آقای دکتر حسین صمدی بهرامی، رئیس اداره بین‌الملل دانشکده و آقای دکتر یوشیکاوا، رئیس دپارتمان برنامه نوآوری جهانی دانشگاه توکای انجام شد. سپس برنامه تبادل توسط خانم مردانه از دانشکده روابط بین‌الملل معرفی شد و در ادامه دانشجویان ایرانی در چهار جلسه به ارائه موضوعات تبادل پرداختند. لازم به ذکر است که جناب آقای دکتر بنی‌هاشمی، رایزن محترم مطالعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو نیز در طول برگزاری برنامه تبادل در روزهای ایران و ژاپن حضور داشتند. مدت زمان ارائه هر گروه 20 دقیقه بود. موضوع ارائه دانشجویان ایرانی به شرح زیر بود:

• گروه ژئوپلتیک: مزیت‌های ژئوپلتیکی و ظرفیت‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در کریدور شمال- جنوب
  • گروه حکمرانی: اصول حکمرانی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی
  • گروه اقتصاد: اقتصاد سیاسی بهینه سازی انرژی و مشارکت ایران در اقدامات جمعی مربوط به کاهش گازهای گلخانه‌ای
  • گروه جامعه و فرهنگ: انعکاس هنر معماری در جامعه ایرانی

در پایان هر یک از جلسات ارائه 20 دقیقه به پرسش و پاسخ اختصاص داشت.

روز ژاپن

برنامه روز ژاپن در روز چهارشنبه 1 دی 1400 از ساعت 9:50 تا ساعت 13:45  برگزار شد. در ابتدای این روز دانشجویان ژاپنی دانشگاه توکای به معرفی دانشگاه توکای پرداختند. موضوع ارائه دانشجویان ژاپنی به شرح زیر بود:

• گروه اقتصاد: فقر نسبی در ژاپن
  • گروه جامعه و فرهنگ: مباحثات له و علیه اتانازی
  • گروه حکمرانی: چرا ژاپن توفقنامه ممنوعیت سلاح‌های هسته ای (TPNW) را امضا نمی‌کند؟
  • ژئوپلتیک: یک طوفان مخرب: کووید-19، ژئوپلتیک و بحران جهانی شبه-رساناها

در پایان هر یک از جلسات ارائه 20 دقیقه به پرسش و پاسخ اختصاص داشت. سخنرانان اختتامیه برنامه تبادل مجازی دانشجو بین دانشکده روابط بین‌الملل و دانشگاه توکای ژاپن با همکاری بنیاد صلح ساساکاوا آقای دکتر یاماگوچی، رئیس دپارتمان همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه توکای، آقای دکتر صمدی بهرامی، رئیس اداره همکاری‌های آموزشی و بین‌المللی دانشکده روابط بین‌الملل و آقای یوکویاما کارشناس ارشد بنیاد صلح ساساکاوا بودند.