امروز چهارشنبه  ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
۱۴۰۰/۱۱/۲۰- ۱۱:۰۹ - مشاهده: ۲۴۲۸

پنجاهمین وبینار "تحولات روز"

با عنوان: "دیپلماسی و جنگ در عصر فراجهانی شدن "

پنجاهمین وبینار "تحولات روز"

با عنوان:

"دیپلماسی و جنگ در عصر فراجهانی شدن "

سخنران: آقای دکتر مصطفی زهرانی

دانشیار دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه

پنجاهمین وبینار "تحولات روز" دانشکده روابط بین الملل، روز سه شنبه مورخ 1400/11/19، با عنوان "دیپلماسی و جنگ در عصر فراجهانی شدن" با سخنرانی آقای دکتر مصطفی زهرانی، دانشیار دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه برگزار گردید.

آقای دکتر زهرانی سخنرانی خود را با بیان اهمیت درک مسئله "فراجهانی شدن" به عنوان شرطِ فهمِ کانتکسِ بحث روی "دیپلماسی" آغاز نموده و از دیپلماسیِ عصر فراجهانی شدن، سخن به میان آورد. ایشان در ادامه بحث مقدماتی خود، مفاهیمی چون جهانی شدن، فراجهانی شدن و نیز دیپلماسی را مورد اشاره قرار داده و لازمه فهم تحولات دیپلماسی و نظریات ارایه شده در این زمینه را درک این مفاهیم دانست. وی در بخش بعدی، سابقه ای تاریخی از روندهای طی شده از زمان فروپاشی شوروی تاکنون را مورد اشاره قرار داده و به بیان نظریات مختلف ارایه شده در این دوران و به ویژه اهمیت حادثه 11 سپتامبر پرداخت. در ادامه مباحث این جلسه، به طور مفصلی به تعاملات و تقابلات "جهانی شدن (و نیز فراجهانی شدن)" با "دولت"و "قدرت" پرداخته شد و تحولات ایجاد شده در دو مفهومِ دولت و قدرت در عصر مدرن مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت. "اهمیت استفاده از قدرت نرم"، "نگاه متفاوت اوباما در سیاست خارجی و دیپلماسی"و نیز "جایگاه ویژه ابزارها و تکنولوژی‌های ارتباطی در ایجاد قدرت"، بخش بعدی سخنرانی بود. در ادامه نیز، به مباحثی چون "سیر تحول دیپلماسی"، "عناصر اصلی دیپلماسی مدرن"، "دیپلماسی دو وجهی و انواع جدید دیپلماسی" پرداخته شد. بخش پایانی سخنرانی به "مشخصه‌های دیپلماسی و دیپلمات عصر مدرن" اختصاص داشت و در نهایت وبینار با پاسخگویی به سوالات حضار خاتمه یافت.